> nieuws

Nieuws

 
2 september 2020

Diaconale actie voor Comforters en tasjes

Terwijl COVID-19 op het moment al onze aandacht opeist, zijn de omstandigheden van veel vluchtelingen wereldwijd zeer slecht. Doopsgezind Wereldwerk wil deze mensen juist nu ondersteunen. Daarom bereiden doopsgezinden uit Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Nederland in samenwerking met MCC een nieuwe zending voor, met 250 comforters (kleurige lappendeken), 700 tasjes met schoolartikelen en 200 tasjes met naaiartikelen. Het plan is dat dit transport eind oktober vanuit Noord-Frankrijk naar Jordanië vertrekt. De hulpgoederen worden vervolgens uitgedeeld aan vluchtelingen en andere kwetsbare burgers aldaar. 
Het sturen van dit soort hulpgoederen gaat ver terug en is onderdeel van een lange traditie. Toen 75 jaar geleden de oorlog in Nederland ten einde was, kwamen er vanuit de Verenigde Staten en Canada vele dekens en andere spullen naar Europa toe. MCC was er op dat moment voor ons, dus wat is er mooier dan dat wij dit weer voor anderen kunnen doen? De comforters en tassen zijn lichtpuntjes in vaak uitzichtloze situaties. De ontvangers merken door deze praktische giften dat er aan hen gedacht wordt en dat ze niet vergeten zijn. 
Ook een 4 tal vrouwen van de Doopsgezinde Vrijzinnige Gemeente Goes pakten letterlijk de draad weer op. Zoals ze ook al eerder in 2018 deden.
Dat leverde 3 comforters en 160 tasjes op. 

Voor de vulling is nodig 25 euro per tasje met naaispullen en 7 euro per tasje met schoolspullen. Er is privé 180 euro ingezameld.  We vragen ieder die dit leest een bijdrage te storten op: NL93 TRIO 0338 6498 08 van Doopsgezinde Gemeente Goes; vermeld erbij ‘tasjesproject’. We hopen met ons gezamenlijk bijdragen aan deze actie hoop en letterlijke warmte te bieden. We beleefden er zelf ook veel plezier aan met die mooie lapjes. 

8 tasjesIneke van Ruler.


Terug
 
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl