goes > nieuws

Nieuws

Uitnodiging voor de Startzondag van de Zeeuwse Doopsgezinden
Het thema van deze Startzondag sluit aan bij het Doperse Jaarthema 'Vasthouden en loslaten'.
Wat zou je graag achter je willen laten?
Welke levensles had je niet willen missen?
Welke spullen zijn overbodig geworden in je huis?
Welk lied draagt je door de tijden?
Welk oud gebruik uit het verleden koester je?
Al vele jaren organiseren de drie Zeeuwse Doopsgezinde Gemeenten een  gezamenlijk Startzondag op de 1e zondag van september. Natuurlijk zijn de Goese VVP leden/vrienden daar ook van harte welkom!!
10.30 uur  Ontvangst met koffie/thee en lekkers.
11.15 uur  Viering o.l.v. de beide Doopsgezinde voorgangers
Johanne Boot en Leuny de Kam. 12.15 uur Opeten zelf meegebrachte lunch , waarbij Aardenburgers zorgen voor soep en een kroket! 13.30 uur kort middagprogramma rond het thema loslaten.
14.30 uur Thee gevolgd door thuisreis. Iedereen is van harte welkom!
Aanmelding via Lies Elshout: lies.elshout@gmail.com.
Vind je het leuk om iets te bakken waar de anderen van kunnen genieten? Laat het weten!
We blijven ook op de Startzondag de anderhalve meter afspraak respecteren! Lees meer >>
Asielzoekers
Van de stichting Diamant, een onderdeel van het Diaconaal Platform Goes, kregen kerken het verzoek om een chauffeur te leveren voor een bijzonder reisje. Een Syrische asielzoeker in Kapelle mocht in het kader van gezinshereniging zijn vrouw en 5 kinderen naar Nederland laten komen. Voor allerlei onderzoeken en procedures moesten vrouw en kinderen ongeveer een week naar Ter Apel. Na bemiddeling van Vluchtelingenwerk zijn ze daar door chauffeurs Adrie van Damme van de Vrije Evangelische gemeente en Joop van Ruler van de  Doopsgezinde kerk heen gebracht. Maar dat muisje kreeg nog een staartje. Terug in Goes werden we gebeld dat 1 van de meisjes positief getest was op Corona. Vermoedelijk liep ze dat op ongeveer tijdens de vliegreis naar Nederland. Dat leverde enige dagen lichte quarantaine op, gelukkig gevolgd door een negatieve Coronatest. Lees meer >>
Aansteken Regenboogkaars ondersteunt LHBTI gemeenschap
Op 16 mei kun je meekijken met de Zondagsgroet die Leuny maakt voor de gemeente op Walcheren. Tijdens deze dienst wordt er een regenboogkaars aangestoken op Walcheren, maar ook in onze kerk in Goes. 
Helaas ervaart de HLBTI-gemeenschap tot op vandaag discriminatie, omdat er nog steeds mensen zijn die vinden dat alleen liefde tussen een man en een vrouw acceptabel is.  Dit gaat soms gepaard gaat met geweld en gebeurt ook binnen kerken. Daarom heeft onze kerk zich ook aangemeld Lees meer >>
 Groene Kerk

Groene Kerk
De volgende stap is gezet. Op donderdag 7 april heeft Piet de Feijter het bordje “Groene Kerk” naast de voordeur van het kerkje aan de Westwal bevestigd. Samen met een artikel in de Bevelandse Bode maken we duidelijke aan onze omgeving, dat we een Groene Kerk willen zijn. Dat houdt dus niet in dat alles daar al milieuvriendelijk gebeurt. Maar wel dat we elk jaar een stap(je) in die groene richting gaan zetten. 
Gelijktijdig zijn er in de tuin Lees meer >>

Paasgroet

Paasgroet
Er is weer heel wat werk verricht om de paasgroet te bedenken en vorm te geven door Truus en Caty.
De bloembolletjes kan je zien als een begin van nieuw leven, passend bij Pasen. De paaseitjes waren ook heerlijk. En de verrassing moet nog komen als de bloemen ontluiken.
Zo’n paasgroet past natuurlijk niet door de brievenbus.
De meeste groeten zijn persoonlijk overhandigd, wat meteen een ontmoeting tot gevolg had. Hartverwarmend! 
Als iemand niet thuis was, is de groet op een zichtbare plek achtergelaten.
Wil Ruster

Digitaal koffiedrinken
Op woensdagmiddag 31 maart is er digitaal koffie gedronken en bijgepraat m.b.v. Zoom. Leuny had het georganiseerd en met z'n drieën is er gezellig gepraat. Jaap Janse uit Hansweert heeft het nodige verteld over zijn werk als redacteur van het kerkblad van Reimerswaal. Maar het was extreem mooi weer, dus uiteindelijk bleef het bij 4 "koffiedrinkers". 
Bijbeltafel
Fysiek bij elkaar komen kan niet. Daarom heeft Leuny de Kam een paar keer een digitale versie georganiseerd via Skype. Op woensdag 13 januari hebben we met z’n zessen ervaringen van de afgelopen periode uitgewisseld. Heel fijn om zonder afstand, zonder mondkapje, zonder voorzichtigheid met elkaar te kunnen praten! Daarna Zentagle gedaan. Iedereen had papier, potlood en een dunne stift of pen klaarliggen. Stap voor stap vulden we onze papiertje met mooie vormen. Het bleek al snel dat er gevorderden onder ons waren: Jeannette en Maaike hadden dit eerder gedaan!
Op dinsdagmiddag 2 februari 2021 was de afspraak om van te voren een korte tekst op te zoeken die je aanspreekt. Na een rondje ‘hoe gaat het met je’ lezen we de tekst aan elkaar voor en is er ruimte voor uitwisseling. Een uurtje samen is op die manier zo voorbij.  Lees meer >>

12
 
Meer informatie
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl